Er zit een ernstige “bug” in Chrome, doe snel een update

ByAnne-Lore Commers

Er zit een ernstige “bug” in Chrome, doe snel een update

Google raad zijn gebruikers aan om meteen een dringende update uit te voeren in de internetbrowser “Chrome”. Er werd deze week een gevaarlijke bug ontdekt waardoor hackers gemakkelijk een cyberaanval kunnen uitvoeren

Vorige week rolde Google een update uit voor Chrome. Gisteren liet het bedrijf echter weten dat het gaat om een heel belangrijke update. De update dient ervoor om een ernstige “bug” te verhelpen.

Het gaat hier om een fout in de software, waardoor cybercriminelen eenvoudig malware op je toestel kunnen installeren. Er zouden al aanwijzingen zijn dat hackers reeds misbruik hebben gemaakt van deze bug, maar verdere details heeft Google hieromtrent niet vrijgegeven. Justin Schuh, hoofd van de websecurity bij Google stuurde een waarschuwing over deze bug via Twitter de wereld in.

Wacht dus niet en check even of je deze update al hebt binnengehaald. Indien je niet de laatste versie van Chrome hebt, haal dan snel je update binnen.

chrome updaten op je pc
Als je Chrome opent zie je rechtsboven 3 bolletjes onder elkaar staan, klik op deze bolletjes. Klik vervolgens op “help” en kies “over google chrome”. Google checkt nu naar updates en geeft je de mogelijkheid om onmiddellijk de update te downloaden.

Chrome updaten op je smartphone of tablet
Ga naar de playstore en klik op de 3 streepjes links. Kies vervolgens “mijn apps en games”. Bij “updates” zie je nog welke apps een update moeten krijgen. Staat hier Chrome bij, dan tik up “updaten” naast het icoontje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the Author

Anne-Lore Commers administrator

Comments Are Closed!!!