Het einde van Windows 7 is nabij

ByAnne-Lore Commers

Het einde van Windows 7 is nabij

Al een tijdje aangekondigd, maar nu komt het echt dichtbij. De ondersteuning van Windows 7 stopt volledig. Microsoft heeft bij de start van Windows 7 verklaard om 10 jaar productondersteuning te bieden. Windows 7 werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Op 14 januari 2020 trekt Microsoft definitief de stekker uit Windows 7.

Moeten we nu allen naar Windows 10?
Gebruikers wat destijds een afwachtende houding hadden over Windows 10 kan ik bij deze gerust stellen. De Windows 10 van nu is totaal niet meer te vergelijken met de Windows 10 van 2015. De updates die in de loop van de jaren heen zijn uitgerold hebben heel wat verbeteringen met zich meegebracht. Windows 10 zou ook de laatste versie zijn die Microsoft uitgebracht heeft, een versie wat gewoonweg levenslang updates krijgt. Het moment om over te gaan naar Windows 10 is dus aangebroken.

Wat betekend nu juist dit einde van Windows 7?
Concreet betekend dit dat je vanaf 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer zal krijgen voor Windows 7. Het is niet dat de pc’s waar nog Windows 7 op staat na 2020 niet meer zullen werken. Maar is het überhaupt nog wel slim om met een Windows 7 besturingssysteem te blijven werken?

In de zakelijke wereld voerde Windows 7 in 2018 nog de boventoon, maar sinds begin 2019 zien we dat steeds meer bedrijven de overstap maken naar Windows 10. Een logische stap aangezien er een beveiligingsrisico is als men beslist om Windows 7 te blijven gebruiken na 2020. Ook voor de particulieren gebruikers van Windows is een overstap naar Windows 10 ten zeerste aan te raden. Je wil immers met een veilig besturingssysteem blijven werken.
Houd de interface van Windows 10 je tegen omdat je gewoon bent aan de uitstraling van Windows 7? Dit is ook helemaal geen probleem meer, je kan namelijk het volledige uiterlijk van Windows 10 naar wens (laten) aanpassen, inclusief het “oude” startmenu.

Kan je nog gratis upgraden naar Windows 10?
Als je wil profiteren van de nieuwste hardwaremogelijkheden is misschien net nu het moment om de oude pc aan de kant te zetten en te kiezen voor een nieuwe PC. De huidige PC’s zijn krachtiger en sneller met een gemiddelde prijs die lager ligt dan de gemiddelde PC van acht jaar geleden. Heb je nog een krachtige PC die compatibel is met Windows 10, dan is een upgrade mogelijk.
Het was ruim twee jaar mogelijk om je toestel met Windows 7 geheel gratis te upgraden naar Windows 10. Na die periode was een upgrade mogelijk via een omweg. Door gebruik te maken van een speciale site kon je alsnog gratis upgraden naar Windows 10 wanneer je gebruikmaakte van software ondersteunde technologie (bijvoorbeeld als je slechtziend bent). Aangezien deze site voor iedereen bereikbaar was, en iedereen deze upgrade alsnog kon doen hebben ze deze pagina offline gehaald. Op dit moment werkt een bepaalde tool nog steeds voor deze gratis upgrade, maar we weten niet of deze nog lang zal blijven werken.

Toch nog even verder met Windows 7
Wie nog geen zin heeft om over te stappen, kan nog een jaartje prima blijven werken op Windows 7. Zorg ervoor dat je een virusscanner op je pc hebt staan die voorzien is van een goede firewall en steeds voorzien is van alle laatste nieuwe updates. Wees je er wel van bewust dat er een moment komt dat het echt klaar is met Windows 7. Op 14 januari 2020 wordt de stekker echt uitgetrokken en dan wordt het zeker tijd om over te stappen naar Windows 10.

Of je nu overgaat of later, weet dat wij bij Ehbit met een team voor je klaar staan om je te begeleiden naar Windows 10. We checken bijvoorbeeld voor je na of je antivirus nog oké is indien je ervoor kiest om nog een jaar door te blijven gaan met Windows 7. We bieden ondersteuning naar een upgrade op je huidig toestel, of kunnen je begeleiden bij de aankoop van een nieuw toestel. Heb je nooit met Windows 10 gewerkt dan kan deze overgang een hele aanpassing zijn. Op 4 april start onze workshop Windows 10 voor beginners, meer informatie vind je hier. Tevens staan we altijd klaar om je met raad en daad bij te staan voor al je vragen en zorgen wij voor jouw soepele overgang naar Windows 10

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the Author

Anne-Lore Commers administrator

Comments Are Closed!!!